AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ SONUNDA MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLERİN DURUMLARI

İki ek sınav hakkı verilen öğrencilerin dikkatine:

Ek sınav hakları azami öğrenim süresinin tamamlandığı Eğitim Öğretim yılını takip eden ve derslerin açıldığı yarıyılın genel sınavlarında birinci ek sınav hakkını,  bütünleme sınavlarında ikinci ek sınav hakkını kullanacaktır.  Bu öğrenciler ek sınav hakkı kullanacakları dersler için ders kaydı yaptırmazlar. Ancak Ek sınav haklarını kullanmak isteyen öğrenciler ilgili Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi’nde belirtilen ilgili yarıyıl sonu öğretimi bitirme tarihine kadar katkı payı / öğrenim ücreti ödemeleri gerekmektedir. Ödemedikleri takdirde sınav haklarından vazgeçmiş sayılırlar. Ek sınavlarda ara sınav notuna bakılmaz, başarı notu (CC) dir. Öğrencinin sınava gireceği dersler öğrencilerin otomasyon sistemlerine tanımlanmıştır.

İki yarıyıl ek süre verilen öğrencilerin dikkatine:

Öğrencinin ders kaydı yaptırması halinde azami sürenin sonunu izleyen yarıyıldan itibaren iki yarıyıl ek süre verilir.

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ SONUNDA MEZUN OLAMAYAN ÖĞRENCİLERİN DURUMLARI

Kaydı Silinecek Olanlar