II. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu Gerçekleştirildi


Üniversitemiz İletişim Fakültesi koordinasyonunda ve Üniversitemiz ev sahipliğinde, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı Tarafından “II. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Sanatçı, akademisyen ve bilim insanlarının bir araya gelerek nitelikli bilgi üretimi ve Türk Dünyasında ortak projeler zemini hazırlanmasını amaçlayan sempozyuma Üniversitemizle birlikte, Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Altunhisar Belediyesi, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği doğrudan destek verdi.

Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde üç salonda eşzamanlı gerçekleştirilen oturumlara öğrenciler ve davetliler yoğun ilgi gösterdi.

II. Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu, 12 Mayıs 2022 Perşembe günü Üniversitemiz İletişim Fakültesi'nde öğrencilerin hazırladığı resim ve tasarım sergisinin açılışıyla başladı. Sergi açılışından sonra Sempozyuma yurt dışından gelen katılımcılardan bir grup Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu'yu makamında ziyaret etti. Her ülkeden bir temsilcinin yer aldığı makam ziyaretinin ardından sempozyumun açılış töreni aynı gün Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisiyle başlayan açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hamdi Doğan, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Avşar, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Dekanlar, Müdürler, akademisyenler, basın mensupları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Avşar, İletişim Fakültesi olarak böylesine önemli bir etkinliği gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, iletişimin ve sanatın toplum üzerindeki etkisinden ve buna yönelik oldukça kapsamlı bir bilimsel etkinlik gerçekleştirmenin önemine değindi. Farklı Türk Cumhuriyetlerinden katılan misafirler aracılığıyla Türk Dünyası'na hizmet etmenin ve katkı sağlamanın verdiği hazzı bariz şekilde gördüklerini ifade eden Prof. Dr. Ziya Avşar,  sempozyuma destek veren tüm kurumlara, organizasyonun gerçekleştirilmesinde görev alan İletişim Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrencilere teşekkür etti. 

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Türk Dünyası Kültür Sanat Sinema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Demir'de bir konuşma yaparak " Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türk Dünyası Kültür Sanat Sinema Vakfı olarak Türk Dünyasında festival, sempozyum, kongre, sergi gibi birçok etkinlik geçekleştirdiklerini söyleyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yedi yıldır paydaş olarak çalışıyoruz. Amacımız Türk Dünyası’nın iletişim, kültür ve sanatına katkı sunmak, müşterek çalışmalar yapılmasına aracılık etmek. II.Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumuna ev sahipliği yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine, İletişim Fakültesine, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu beye ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Bu heyecan ve destekle ileride çok daha güzel işler yaparak yolumuza devam edeceğiz.”

Sempozyum açılış töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu da bir konuşma yaptı. Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “Türklük, tarihin köklerinden gelen kültürel bir şuurdur. Bizler Türkiye'de yaşadığımız için bunu tam olarak bilemiyoruz. Ne zaman yurtdışına gitsek bize karşı inanılmaz bir ilgi var. Bizlere sevgi gösteriyorlar. Bu duyguları ancak onlarla beraber olduğumuz zaman görebiliyoruz. İnşallah bundan sonra da birliğimiz beraberliğimiz daim olacaktır. Önemli olan bu faaliyetleri sürdürebilecek dirayete sahip olmak. Biz Üniversite olarak soydaşlarımızla, kardeşlerimizle bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Bugün nasılsa yarın da öyle olacak, inşallah bizden sonra gelenler de bu şekilde devam edeceklerdir. Türkiye Türkiye'den büyüktür. Sempozyumun Türk dünyasına hayırlı olmasını ve katkı sağlamasını diliyorum” diye konuştu.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen sempozyum, gerçekleştirilen gala yemeği, Niğde ve Kapadokya gezisi ile son buldu.

Üniversitemizin yanı sıra ülkemizden ve yurtdışından birçok paydaşı bulunan, yüz yüze katılımla gerçekleştirilen sempozyuma 100'ün üzerinde bildiri gönderilmiş, bu bildirilerin 73 tanesi sözlü sunulmak üzere kabul edildi.