İletişim Fakültesi’nde İnsan Kaynakları Uzmanı Ağırlandı


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin sinema salonunda “Mülakatta Neler Yapılmalı? ve Özgeçmiş Nasıl Olmalı?” konulu söyleşide Astranova İnsan Kaynakları Uzmanı Nuray YAŞAR Halkla İlişkiler Bölümü’ndeki son sınıf öğrencilerine sunum yaptı.

Sunuma İletişim Fakültesi akademisyenlerden Doç. Dr. Elif Şeşen, Doç. Dr. Nesrin Canpolat, Doç. Dr. Şeyhmus Doğan, Arş. Gör. Dr. Mehtap Uyar ve İŞKUR İş Kulübü Lideri Onur Özcan katıldı. Yaşar, yaptığı sunumda iyi ve kötü özgeçmiş örnekleri verdi ve özgeçmişte nelerin yazılıp nelerin yazılmayacağından bahsetti, kariyer rehberi yolculuğu ile bir bireyin çalışmaya başladığı şirkette nasıl yükselebileceğini anlattı ve kariyer rehberi hakkında detaylı bilgi verdi. Mülakat simülasyonu ile sinema salonundan seçilen bir öğrenci ile tiyatro tarzında bir ön görüşme yapıldı. Yapılan ön görüşme içerisinde öğrenciye “Kendinizi tanıtır mısınız?, Şirketimizde tanıdıklarınız var mı?, Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz?, 5 sene içerisinde kendinizi nerede görüyorsunuz?, Sizi neler motive ediyor?” gibi sorular sorularak mülakat örneği gösterildi.

Sunum bitiminde İŞKUR İş Kulübü Lideri Onur Özcan, Astranova İnsan Kaynakları Uzmanı Nuray Yaşar, NGENÇ Kuşak ekibinin sorularını yanıtladı. “Tecrübe isteyen kurumlara iş başvurusu yapmak isteyen yeni mezunlara ne önerirsiniz?” sorusuna Yaşar, kendinden örnek vererek gönüllülük projelerinde çalışmalarını önerdi, öğrenci topluluklarına katılarak aktif üye olmaları ve yabancı dil öğrenmenin öneminden bahsetti. Yaşar, sorduğumuz sorulardan bir ekibin parçası olmak için özgeçmiş ve mülakat haricinde yapılması gereken en önemli şey nedir ve öğrenci olduğumuz süre içerisinde özgeçmişimizi daha kaliteli göstermek amacıyla sizce neler yapılmalı? sorusuna “Genel olarak kendinizi geliştirmek kişisel ya da çok çeşitli alanlarda olabilir. Çünkü biz artık yeni dönemin insan kaynaklarında sadece işe odaklı çalışan bireyler istemiyoruz. Çalışan birey işten çıktıktan sonra neler yapıyor? Ya da kendisine neler katabiliyor ve kendisini nasıl geliştiriyor? bunlara bakıyoruz. Mesela bunlardan birisi dil olabilir. Farklı bir ya da iki tane yabancı dil bilmek sizi her zaman öne çıkarır.” dedi ve gönüllülük projelerine katılmanın ve topluluklarda eğitmenlik yapıp çeşitli faaliyetlere katılımın öneminden bahsetti.



Fotoğraflar: Selinda TÜKEN NGenç Kuşak

Haber Yazısı: Karanfil YILDIRIM NGenç Kuşak