Üniversitemizde Niğde’nin İkinci Hackathonu Gerçekleştirildi


Üniversitemiz ve Niğde Teknopark A.Ş. ile Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen "HackNiğde Geleceğin Çözümleri Hackathonu" genç yetenekleri Niğde’de bir araya getirdi.

27-28 Nisan tarihlerinde Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Hackathon’da yazılım alanına ilgi duyan gençler, 24 saat sprint’le “şehir” temalı yazılım projeleri hazırladılar. 130’dan fazla başvuru arasından beş farklı şehir ve altı farklı üniversite ile Niğde Bilsem Fen Lisesinden bir takımla birlikte toplam 24 takımın ve 85 öğrencinin yarıştığı hackathon’da, genç yetenekler şehirde belirledikleri sorunlara yapay zekâ destekli çözüm projeleri geliştirdiler.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkan Vekili Bülent Küçüktuna, Savunma Sanayi Başkanlığı Müşaviri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Alpaslan Kesici, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ersin Aydın, Niğde Teknopark A.Ş. Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu, Ahiler Kalkınma Ajansı yetkilileri, il protokolü, Hackathon Jüri Kurulu, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.


Dereceye Girenlere Ödülleri Takdim Edildi
Tören konuşmaların ardından dereceye girenlere ödüllerinin takdimiyle devam etti. Çukur Takip Sistemi projesi ile Ehl-i Hack takımı birinci olarak 25.000 TL’lik ödülün sahibi olurken, PatiNet projesi ile YeniCherry takımı ise ikincilik 15.000 TL’lik ödülü almaya hak kazandı. Yarışmada SSW projesi ile üçüncü olan ByteBenders 10.000 TL ile ödüllendirilirken, Jüri Özel Ödülü'nü ise Gezdir projesi ile Team EMKA takımı kazandı.