YABANCI UYRUKLU LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TÜRKÇE YETERLİLİK SINAVI HAKKINDA DUYURU

03-04 Mart 2021 tarihlerinde Online Türkçe Yeterlilik Sınavı yapılacaktır. Sınava girmek isteyen öğrencilerin en geç 02 Mart saat 16.00’ya kadar NÖHÜTÖMER Sekreterliğine başvurup sınav için kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi lisansüstü öğrencileri, NÖHÜTÖMER sekreterliğine gelerek şahsen başvuru yapabilecekleri gibi telefon ile ilgili evraklarını sekreterliğimize sunarak kayıtlarını yaptırabilirler. Sınav öncesinde başvuru yapmayan adaylar sınava kesinlikle alınmayacaktır. Sınavdan bir gün önce sınava girecek adaylara çevrimiçi (online) olarak sınavın uygulanışıyla ilgili bilgi verilecektir.

 

Sınav Tarihi ve Saati: 02-03.03.2021- 10.00

(Sınav, gruplar halinde 03-04 Mart 2021 tarihlerinde her gün saat 10:00’da başlayarak ilgili gün için planlanan grup öğrencilerinin sınavları bitene kadar gün içinde çevrimiçi devam edecektir)

 

İletişim Bilgileri:

Adres (Sekreterya): Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Mimarlık Fakültesi Binası Kat:3 Merkez Yerleşke / NİĞDE

Tel: 90 (388) 225 30 90 

E-mail: nutomer@ohu.edu.tr

UYARI: Türkçe Yeterlilik Sınavı (online/çevrimiçi), okuma-anlama, dinleme-anlama, dilbilgisi, yazma ve konuşma becerilerini ölçecek biçimde ZOOM programı üzerinden yapılacaktır. Sınava girecek adayların sınavdan önce ZOOM programına ilişkin uygulamayı bilgisayarlarına veya telefonlarına mutlaka yüklemeleri gerekmektedir. Sınavdan bir gün önce sınava girecek adaylara bilgilendirme maili gönderilecek, sınav grupları ZOOM üzerinden oluşturularak katılımcılara iletilecektir.