Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemizden MAY Tohum Firmasına Eğitim Desteği


Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz tarafından MAY Tohum firmasına eğitim verildi.

Üniversitemiz Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü ile Bursa merkezli faaliyet gösteren Türkiye'nin en büyük tohum firmalarından MAY Tohum arasındaki üçüncü eğitim iş birliği tamamlandı.

İlki 21 Aralık 2019-23 Şubat 2020 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilen sertifika programının üçüncüsü ise 14 Ocak 2022 -13 Şubat 2022 tarihleri arasında hibrit şekilde yapıldı. Bu kapsamda, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi “Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü” ile “Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü” öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, Prof. Dr. Sedat Serçe, Prof. Dr. Çiğdem Ulubaş Serçe, Doç. Dr. Ahmet Latif Tek, Doç. Dr. Halil Toktay ve Doç. Dr. Ufuk Demirel tarafından MAY Tohum firmasında görevli teknik personellere bitki ıslahında yardımcı yöntemler konularında eğitimler verildi.

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) aracılığıyla yürütülen sertifika programı kapsamında MAY Tohum firmasının Bursa, İzmir, Adana, Tekirdağ ve Şanlıurfa'daki birimlerinde görev yapmakta olan 23 teknik personel yüz yüze, 5 teknik personel ise çevrimiçi olarak kursa katılım sağladı. “Bitki Islahında Yardımcı Yöntemler Sertifika Programı” kapsamında 36 saat ders verilirken, sertifika programının son günü, MAY Tohum İnsan Kaynakları Müdürü Sebla Gül ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Mustafa Akbenli’nin katılımlarıyla bir kapanış töreni düzenlendi.

Tören kapsamında katılımcılara NÜSEM Müdürü Prof. Dr. Recep Çiçek, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Mehmet Emin Çalışkan, Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ufuk Demirel ve Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Latif Tek tarafından katılım belgeleri takdim edildi. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile MAY Tohum firması arasında ileride gerçekleştirilebilecek farklı iş birliklerinin de değerlendirildiği kapanış töreni, topluca yenilen öğle yemeği ile sona erdi. 

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz ile MAY Tohum firması arasında yapılan bu iş birliğinin, ülkemiz tohumculuk sektöründe üniversite-sanayi iş birliği açısından örnek bir model olması ve ileride de diğer firmaların katılımıyla daha da genişlemesi beklenmektedir.