STAJ UYGULAMA ÖDEVİ BİLGİLENDİRME

ELEKTRONİK VE OTOMOSYON BÖLÜMÜ RADYO VE TELEVİZYON TEKNOLOJİSİ PROĞRAMI STAJ UYGULAMA ÖDEVİ BİLGİLENDİRME YAZISI

Sevgili Öğrenciler,

Pandemi nedeniyle hem sizin hem de ailenizin sağlık ve güvenliklerini tehlikeye atmamak adına 2021 yılı yaz dönemine mahsus olmak üzere stajınızın 20 iş günü veya uygulama ödevi olarak sonuçlandırılmasına karar verilmiştir. Uygulama ödeviniz için sizden istenen araştırma konusu ve diğer bilgiler ayrıntılı şekilde aşağıda belirtilmiştir. Lütfen sizden istenen başlıkları dikkatle okuyarak staj uygulama ödevinizi hazırlayınız.

ÖNEMLİ NOT: HER İKİ ÖDEVİN DE KESİNLİKLE YAPILMASI GEREKMEKTEDİR. YAPILAN ÖDEVLER  ntbmyortt@gmail.com   adresine gönderilecektir.

Staj Uygulama Ödev Konuları

STAJ ÖDEVİ 1

Yaklaşık 10 dk Sürecek Bir Kısa Filme Dair Çekim Senaryosu Yazılacaktır.

Ödev Konusu İçerik Açılımı:

• Senaryo öğrencinin özgün fikri ve çalışması olmalıdır.
  • Kısa film tarzı-kategorisi öğrenci tarafından belirlenebilir.
  • Kısa film konusu öğrencinin belirleyeceği bir temaya dair olabilir.
  • Senaryo kesinlikle bir çekim senaryosunun içerik ve biçimsel özelliklerini taşımalıdır.
  • WORD veya PDF formatında hazırlanmalıdır.

STAJ ÖDEVİ 2

Radyo ve Televizyon Haberciliğinde kamera konumları, hareketleri ve görüşme teknikleri ile sunum konusunda detaylı bilgi vererek,

Stüdyo ’da gerçekleştirilecek olan ve

1. İyi konuşabilen bir kişiyle tek kamera kullanımıyla gerçekleştirilecek kısa bir röportajda kamera ve yerleşme düzeni ile kullanılacak kamera hareketlerini,
  2. Güncel bir konu üzerinde sık sorularla ve tek kamera kullanımıyla gerçekleştirilecek uzun bir röportajda kamera ve yerleşme düzeni ile kullanılacak kamera hareketlerini,
  3. İki kamera ile ikili röportajda kamera ve yerleşme düzeni ile kullanılacak kamera hareketlerini,
  4. İki kamera ile üçlü röportajda kamera ve yerleşme düzeni ile kullanılacak kamera hareketlerini,
  5. Üç kamera ile üçlü röportajda kamera ve yerleşme düzeni ile kullanılacak kamera hareketlerini içeren, kamera ve yerleşme düzeni ile kullanılacak kamera hareketlerinin nasıl ve neden o şekilde olmaları gerektiğini tek tek çizimlerle açıklayan bir ödev hazırlayınız.

Uygulama Ödevi Hazırlanmasında Dikkat Edilecek Hususlar

1.Dosyanızın ilk sayfasında mutlaka uygulama ödev kapağı bulunmalıdır.

Kapak üzerinde;

a.Üniversite, birim, bölüm ve program adı,

b.Adınız ve soyadınız,

c.Okul numaranız,

d.Ödevi yolladığınız tarih.

2.Dosya içerisinde ‘’İçindekiler’’ başlığı olmalıdır.

Bu başlık altında dosya içeriğinde hangi belgeleriniz varsa belge sırası ile yazılmalı ve her sayfaya sayfa numarası verilmelidir.

3. Arkadaşlarınız ile ortak bir çalışma sonucu oluşturulmuş değil bireysel olarak hazırlanmış dosyalar beklenmektedir.

4.Hazırladığınız belgeleri ‘’pdf’’ veya Word formatıyla gönderiniz.

5.Staj uygulama ödevlerinizi staja başlama tarihinden ( IYS kaydı yapıldığı tarih ) itibaren 30 gün içerisinde ntbmyortt@gmail.com   mail adresine göndermeniz gerekmektedir.