NİĞDE'DE YAPILAN İLK BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ


T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğinde, Fakültemiz Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu tarafından yapılan başarılı bir ameliyat ile hastanın şah damarı üzerine yerleşmiş yaklaşık 10 cm büyüklüğünde tümör başarıyla tedavi edildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, bu ameliyatın Niğde de ilk defa yapıldığını belirterek bu yönü ile son derece önemli bir işe imza atıldığının altını çizdi.

Ameliyat hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu, boyun şah damarı üzerinde yerleşen tümörlerin ameliyatlarının oldukça riskli ameliyatlar olduğunu ve bu tip tümörlerin ameliyatı sırasında yüksek miktarda kanama ve felç gibi birçok önemli sorunun ortaya çıkabildiğini aktardı. Prof. Dr. Nurkay Katrancıoğlu uyguladıkları ameliyat tekniği ile hem çok az miktarda kanama gerçekleştiğini hem de hiçbir nörolojik komplikasyon olmadan hastanın başarı ile tedavi edildiğini sözlerine ekledi.