Empati Parkuru


Fakültemiz 3. Sınıf öğrencilerinden Dilan Özder, Şeyma Kılıç, Hamide Atlıhan, Gamze Kara, Yasemin Celep, Mustafa Hilmi Kıvırcık Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında Niğde Sakatlar Derneği ile işbirliği içinde ve Niğde Belediyesi'nin de izniyle, belediye önündeki alanda engellilerle empati kurmak adına bir parkur düzenlediler. 
Etkinliği düzenleyen öğrenciler, civardan geçmekte olan ve daha önce tekerlekli sandalye kullanmamış olan insanlardan dubalarla kurdukları parkuru tekerlekli sandalye kullanarak tamamlamalarını istediler.
Konu ile ilgili açıklama yapan grup sözcüsü Dilan Özder, bazı insanların parkuru hiç denemek istemediğini, bazılarının teşebbüs ettiği halde zorlandığı için yarıda bıraktığını, birçoğunun ise bu deneye katılmaya hiç yanaşmadığını belirtti. Engellilerin ne kadar zorlu bir hayat parkurunda yolculuk ettiğinin anlaşılması ve onlarla empati kurmak için anlamlı bir etkinlik yaptıklarını belirten Özder, bu konuda kısa bir süre için de olsa küçük bir hatırlatma ile birçok insanı etkileyerek farkındalık yarattıklarına inandığını belirtti.