2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Pakistan-Türkiye Araştırmacı Hareketliliği (Pak-Türk) Proje Başvuruları

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılında Pakistan ile Türkiye arasında lisansüstü eğitim gören öğrenci ile öğretim elemanı hareketliliğini esas alan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı başvuruları başlamıştır.

Üniversitemizin Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşması bulunan Pakistan’daki yükseköğretim kurumları ile proje yürütücüleri tarafından gerçekleştirilmesi planlanan proje başvurularının  05.11.2019 tarihine kadar https://yoksis.yok.gov.tr internet adresi üzerinden girişlerinin yapılması gerekmektedir.

Sistem üzerinden yapılan başvuruların çıktıları Uluslararası İlişkiler Ofisi Mevlana Kurum Koordinatörlüğü aracılığıyla Rektör imzalı üst yazı ekinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na iletilecektir.

Pakistan’daki Anlaşmalı Olduğumuz Yükseköğretim Kurumları:

1. Veteriner ve Hayvan Bilimleri Üniversitesi Lahor
  2. Pencap Üniversitesi
  3. Hajvery Üniversitesi
  4. Faisalabad Tarım Üniversitesi
  5. Peshawar Tarım Üniversitesi
  6. Swabi Üniversitesi
  7. Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  8. Faisalabad Devlet Üniversitesi (Government College Univerity, Faisalabad)
  9. Hazara Üniversitesi Mansera

Değişime katılacak öğrenci ve öğretim elemanlarına ödenecek tutarlar:

Değişim Türü

Aylık Burs Tutarı (TL)

Giden Öğrenci

1.300

Değişim Türü*

Öğretim Üyesi Günlük Yevmiye Miktarı (TL)

Diğer Unvanlar Günlük Yevmiye Miktarı (TL)

Ulaşım (TL)

Giden Öğretim Elemanı

3.500

*Gelen öğrenci ve öğretim elemanlarının burs, günlük yevmiye ve ulaşım giderleri, karşı kurum tarafından karşılanacaktır.

**14 günden uzun süren öğretim elemanı değişiminde; 15 inci ve sonrası günler için günlük yevmiye miktarının %70’ i gündelik olarak esas alınacaktır.

Yürütme Kurulu Kararı ve Çağrı Metni İçin TIKLAYINIZ.

Detaylı Bilgi için Tıklayınız.