|
PÇ1
|
Gıda mühendisliği ana bilim dalı yüksek lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde geliştirme ve alanına yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilme
|
|
PÇ2
|
Gıda mühendisliğinde uzmanlaştığı alanın ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme; yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede edindiği bilgileri kullanarak özgün sonuçlara ulaşabilme, karşılaşılan sorunların çözümlenmesinde liderlik yapabilme
|
|
PÇ3
|
Özgün bir konuyu araştırma, kavrama, uyarlama ve uygulama becerisi; yeni ve farklı düşüncelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapabilme
|
|
PÇ4
|
Gıda mühendisliği alanına yenilik getirebilme, ya da bilinen bir düşünce, yöntem, tasarım veya uygulamayı farklı bir alana uygulayabilme, özgün bir çalışmayı bağımsız olarak gerçekleştirebilme
|
|
PÇ5
|
Alanı ile ilgili en az bir bilimsel çalışmayı ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde. yayınlayabilme
|
|
PÇ6
|
Yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileyebilme
|
|
PÇ7
|
En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurabilme
|
|
PÇ8
|
Uzman kişiler ile alanındaki konuların tartışılmasında özgün görüşlerini savunabilme ve alanındaki yetkinliğini gösteren etkili bir iletişim kurabilme
|
|
PÇ9
|
Alanı ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunabilme
|