|
PÇ1
|
Lisans düzeyi yeterliklerine dayalı olarak Gıda Mühendisliği alanındaki bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirme ve derinleştirme, eleştirel bir yaklaşım ile yönlendirebilme
|
|
PÇ2
|
Gıda Mühendisliği ile ilgili disiplinler arası etkileşimi kavrama ve bu bilgileri sentezleyerek yeni bilgiler ve teoriler oluşturabilme.
|
|
PÇ3
|
Alanı ile ilgili bir sistemi, süreci, düzeneği ve ürünü ileri düzeydeki gereksinimleri karşılayacak şekilde çözümleyebilme ve tasarlayabilme
|
|
PÇ4
|
Gıda Mühendisliği ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme ve karşılaşılacak sorunların çözümlenmesinde önderlik yapabilme
|
|
PÇ5
|
Gıda Mühendisliği alanındaki bir sorun veya öngörülemeyen karmaşık bir durum için, bağımsız çalışarak ve sorumluluk alarak stratejik çözümler üretebilme
|
|
PÇ6
|
Gıda Mühendisliği alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını; yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme
|
|
PÇ7
|
En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurabilme
|
|
PÇ8
|
Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme
|
|
PÇ9
|
Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme
|
|
PÇ10
|
Gıda Mühendisliği alanında strateji ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme
|
|
PÇ11
|
Mühendislik uygulamalarının sosyal ve çevresel boyutlarını anlama ve sosyal çevreye uyum sağlayabilme.
|