| 1 | Kanatlıların genel besleme özellikleri | [2] s 354-435 |
| 2 | Kanatlı yetiştirme ve beslemede çevreninin önemi, kanatlı üretiminde sürdürülebilirlik ve iklim | [2] s 185-202; 239-287 |
| 3 | Kanatlılarda vücut sıcaklığının ayarlanması (vücut sıcaklığı, ölçülmesi, çevre sıcaklığı, iklime adapte olma) | [4] s 221-224 |
| 4 | Isı dengesi, ısının depolanması, ısı üretimi | [4] s 224-229 |
| 5 | Vücutta ısının transferi | [4] s 229-239 |
| 6 | Davranışsal termoregulasyon | [4] s 239-249; [3] |
| 7 | Sıcaklık stresinin kanatlılarda olumsuz etkileri | [3] |
| 8 | Sıcaklık stresine karşı alınacak önlemler (genel) | [1] s 133-135; [3] |
| 9 | Sıcaklık stresinin etkisini azaltmada alınabilecek besleme önlemleri (Enerji gereksinmesi) | [1] s 135-137 |
| 10 | Sıcaklık stresinin etkisini azaltmada alınabilecek besleme önlemleri (Protein ve amino asit gereksinmesi) | [1] s 137-142; [3] |
| 11 | Sıcaklık stresinin etkisini azaltmada alınabilecek besleme önlemleri (Vitamin ve mineral gereksinmesi) | [1] s 142-149 |
| 12 | Sıcaklık stresinde elektrolit dengesi | [1] s 149-150 |
| 13 | Sıcaklık stresinde yem katkıları | [1] s 150-152 |
| 14 | Sıcak iklimlerde etlik piliç ve yumurtacı tavuk besleme | [1] 227-261; [2] s 470-471; [5] s 147-157 |