FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / APT6141 - TECHNICAL ASPECTS OF MEAT GOAT BREEDING
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
ÖÇ1Dünyada ve Türkiye'de et keçisi yetiştiriciliğinin mevcut durumunu ve sürdürülebilir prensiplerini açıklayabilir.
ÖÇ2Etçi keçi ırkları için barınakların teknik yönlerini, damızlık keçi seçimini ve kayıt tutmanın önemini değerlendirebilir.
ÖÇ3Teke katım mevsimi planlaması, gebe keçilerin doğuma hazırlanması, doğumun yönetimi ve oğlak büyütme esaslarını uygulayabilir.
ÖÇ4Farklı yaş gruplarındaki keçilerin temel beslenme ilkelerini, doğum sonrası sütten kesim, sağlık koruma ve keçilerde önemli et kontrol noktalarını analiz edebilir.
ÖÇ5Oğlak besisinin teknik yönlerini ve et kalitesinin değerlendirilmesi yöntemlerini yorumlayabilir.