FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / APT6149 - TECHNICAL ASPECTS OF DAIRY GOAT BREEDING

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Keçilerde sağlık koruma [1] s201-216, [3]s 231-256
2Türkiye ve dünyada süt keçisi yetiştiriciliğinin gelişim süreci[1] 3 , [2]s-1-7, [3]s 1-25
3Önemli sütçü keçi ırklarının sınıflandırılması[1] s17-41, [2]s-26-37, [3]s 35-81
4 Teke Katım yöntemleri [1] s53-54,
5Gebelik ve doğum, oğlak büyütme [1] s 54-57
6 Sağım, kırkım vücut temizliği, tırnak bakımı, kastrasyon [1] s 57-61, , [3]s 147-178
7Süt keçisi yetiştiriciliğinde genetik ıslah [1] s 63-68, [2]s-41-44, [3]s 199-221
8Seleksiyon uygulamaları [1] s68-73, [2]s-44-53.
9Süt keçisi yetiştiriciliğinde melezleme [1] s 73-77, [2]s-63-67.
10 Keçilerde süt üretimi ve laktasyon [1] s 83-91
11Keçilerde süt verimini etkileyen etmenler [1] s 83-91, [2]s-83-89
12Sürdürülebilir Süt keçisi ıslah stratejileri [1] s 217-225, [2]s-155-180, [3]s 257-283
13Keçilerde kalıtsal kusurlar [1] s 195-199
14Keçilerde barındırma ve besleme [1] s 175-193