FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / APT6151 - GUT HEALTH AND METABOLISM

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Hayvanların genel sağlığında bağırsak sağlığının rolü[1] P 85-105 [3] P 15-21
2Bağırsak sağlığının başlıca bileşenleri: diyet, mukoza ve yerli bağırsak bakterileri[2] P 9-31
3Bağırsak sağlığını ve işlevini anlama teknikleri[3] P 229-245 [4] P 139-153
4Kümes hayvanlarında bağırsak yapısı ve fonksiyonel gelişim[5] P 27-104
5Kümes hayvanlarında beslenme ve bağırsak sağlığı[4] P 155-181 [5] 159-224 [6] P 1-13 [7] P 1-13 [8] P 95-117
6Kümes hayvanlarında beslenme ve bağırsak sağlığı[4] P 155-181 [5] 159-224 [6] P 1-13 [7] P 1-13 [8] P 95-117
7Yem kirleticilerin kümes hayvanlarının bağırsak sağlığına etkisi[3] P 169-183
8Antibiyotiksiz hayvansal üretim: Beslenme ve bağırsak sağlığının rolü[9] P 91-97 [10] P 93-98 [11] P 29-34 [14] P 95-107
9Ovo ve hatch sonrası beslenme Stratejileri: Bağırsak sağlığı ve broiler performansı üzerindeki etkisi[12] P 1-10
10Buzağı bağırsak gelişimi[13] P 1-12
11Buzağı bağırsak sağlığı[14] P 11-20 [14] P 79-107
12Doğumdan sütten kesilen buzağı besleme[15] P 19-39 [16] P 158-164 [17] P 10151-10172 [18] P 1-20 [19] P 55-86
13Doğumdan sütten kesilen buzağı besleme[15] P 19-39 [16] P 158-164 [17] P 10151-10172 [18] P 1-20 [19] P 55-86
14Erken yaşam beslenme sprogramlarının düvelerin uzun vadeli üretkenliği üzerine etkisi[20] P 213-235 [21] P 1071–1081