FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / APT7104 - BROILER SLAUGHTER AND CARCASS QUALITY

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Sıcaklık stresi ve buna karşı alınacak önlemler (4) pp 523-529
2Piliç etinin kimyasal ve fiziksel özellikleri (2) pp 150
3Etlik piliçlerde büyüme ve verim ile ilgili performans ölçütleri (2) pp 289-292
4Beyaz et üretiminde kalite kavramı(görsel kalite, mikrobiyolojik kalite) (2) pp 145-153
5Kesim öncesi uygulanan işlemler(yakalama, taşıma, asma, bayıltma) ve bunların karkas kalitesine etkisi (2) pp 281-189
6Kesim aşaması ve kesim sonrası yapılan işlemler(tüy yolma, iç çıkarma, parçalara bölme) ve bu işlemlerin karkas kalitesine etkisi (2) pp 281-289
7Kesim sonrası ette meydana gelen değişimler (4) pp 1-90
8Karkas kusurlarının tanımlanması, çizikler ve çürüklerin oluşumu ve önlenmesi (1) pp 1-104
9Kırmızı uçlar, derin göğüs miyopatisinin oluşumu ve önlenmesi (1) pp 1-104
10Contact dermatitis ile ayak pedi dermatitisinin oluşumu, önlenmesi ve refah ile ilişkisi (1) pp 1-104
11Kanamalar, kırık ve çıkıkların, göğüste su toplanmasının oluşumu ve önlenmesi (1) pp 1-104
12Kanatlı yetiştiriciliğinde güncel bilgi ve problemlerin izlenmesi (2) pp 1-12
13Türkiye ve dünyada beyaz et sektörünün incelenmesi, karşılaştırılması (2) pp 13-39
14Etlik piliçlerde temel bakım yönetim uygulamaları (2) pp 262-289