ASC2027 / YİYECEK İÇECEK KÜLTÜR TARİHİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Yiyecek İçecek Tarihine Giriş Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
2Tarih öncesi çağlarda beslenme Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
3Tarım devrimi ve yerleşik düzene geçişDeniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
4İlk medeniyetler Mezopotamya yemek kültürleri Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
5Anadoluda Hitit yemek Kültürü Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
6Antik Yunan Roma mutfak Kültürü Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
7Mısır ve Uzak Doğu yemek kültürü Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
8Orta Çağ mutfak kültürü Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
9Orta Asya yemek Kültürü Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
10Anadolu Selçuklu mutfağı Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
11Osmanlı mutfak kültürü Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
12Fransız mutfağının gelişimiDeniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
13Gastronomide yeni akımlar ve gastronominin ekonomiye katkısı Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003
14Gastronomide yeni akımların sürdürülebilirliği Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi, Ankara, 2003