BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES1010 - BESLENME İLKELERİ II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Yemek planlama 
2Final Sınavı 
3Enerji metabolizması ve fiziksel aktivite 
4Enerji gereksinimine ilişkin uygulamalı çalışma 
5Su ve elektrolitler (Na, K ,Cl, Ca, PO4, Mg) 
6Mineraller (kükürt, demir, bakır, iyot, flor, çinko, krom, mangan, selenyum ve kobalt) 
7Yağda çözünen vitaminler (A, D, E ve K vitamini) 
8Suda çözünen vitaminler (B grubu vitaminleri ve C vitamini) 
9Ara Sınav 
10Deneysel besin hazırlama 
11Kırmızı et, kanatlı etleri ve su ürünleri (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) 
12Yumurta ve kurubaklagiller (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) 
13Ekmek ve tahıllar (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) 
14Süt ve süt ürünleri (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları) 
15 Meyve ve sebzeler (Teorik temeller ve laboratuvar uygulamaları)