BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ / BESLENME VE DİYETETİK / BES2026 - SAĞLIKLI BESİN SEÇİMİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Yeterli ve dengeli beslenmede besin seçiminin önemi 
2Toplumların Besin Seçimini Etkileyen Faktörler 
3 İnsanların tat algıları ve besin seçimi (şekerli, tuzlu, ekşi ve acı tatları- besin seçimi), genetik tat markerları 
4Gebelik sürecinde besin seçimine etki eden faktörler 
5Çocukluk ve adolesan dönemde besin seçimi 
6Besin seçimini etkileyen biyolojik etmenler (açlık, iştah, lezzet vb.) , iştah mekanizması ve besin seçimi 
7Genel Tekrar 
8Besin seçimini etkileyen psikolojik etmenler (duygudurum, stres ve suçluluk vb.) 
9Besin neofibisi 
10Besin seçimini etkileyen ekonomik etmenler (maliyet, fiyat vb.) 
11Besin seçimini etkileyen sosyal etmenler (kültür, aile, arkadaşlar ve öğün düzeni) 
12Besin satın alırken besin seçimini etkileyen etmenler, besin etiketleri ve besin ögesi örüntü profilleri 
13Besin seçimi ve yeme bozuklukları 
14Öğrenci ödevleri