BES3003 / TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Toplu beslenmenin önemini kavrar, toplu beslenme yapılan ticari ve ticari olmayan kuruluşların özelliklerini kavrar
2Yönetimin fonksiyonlarını yönetici diyetisyen olarak toplu beslenme sistemlerine adapte eder ve kurumda stratejik yönetim yaklaşımını uygulayarak kurumun misyon, vizyon, stratejik amaç ve hedeflerini belirler
3Toplu beslenme servisi organizasyonunu ve iş tanımlarını bilir
4Mutfak-yemekhane planlayabilme becerisine sahip olur
5Toplu beslenme yöneticisi olarak kuruluşa uygun araç-gereç seçimini yapar.
6Kurumun özelliklerine uygun standart tarife geliştirir ve hedef gruba yönelik menü planlar
7Yiyeceklerin uygun satın alma ve depolama ilkelerini bilir
8Toplu beslenme sistemlerinde maliyet kontrolünü öğrenir
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi