BES3012 / BESLENME BİLİMİNDE YENİLİKLER

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Giriş ve Genel Bilgilendirme – Organik Besinler, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar, Çiğ Süt-Pastörize Süt 
2Beslenme ve Besin Okuryazarlığı 
3Sürdürülebilir Beslenme 
4Sirkadiyen Ritim ve Sağlık İlişkisi 
5İştah Metabolizmasının Moleküler Regülasyonu ve Beslenme 
6Obezite ve Güncel Yaklaşımlar ( Depresyon, mikrobiyota, sirkadiyen ritim) 
7Prebiyotik, probiyotik, psikobiyotikler ve sağlık ilişkisi (mikrobiyota, metabolik sağlık, mental sağlık) 
8Ara sınav 
9Karbonhidrat Kısıtlamasında Güncel Yaklaşımlar 
10Trend diyetler ve sağlık ilişkisi (Modifiye Atkins Diyeti, Dukan Diyeti, Paleo Diyeti, GAPS Diyeti, FODMAP, diyeti, Su Diyeti) 
11Diyet Destekleri (metabolik etkileri, riskleri, toksikolojik değerlendirme) 
12Oksidatif Stres, Sağlığa Etkileri ve Yönetimi 
13Krill Yağı ve Sağlığa Etkileri 
14Adipokinler ve Metabolik etkileri 
15Heterosiklik Aromatik Aminler, Bisfenol A, Pestisitler ve sağlığa etkileri (fetal, maternal)