1 | Diyetetik biliminin tanımını, tarihçesini ve önemini kavrayarak bilimsel bir bakış açısı geliştirilmesini sağlamak |
2 | Beslenme durumu değerlendirme yöntemlerinin öğrenilmesi ve bireysel beslenme durumunu yorumlama becerisi kazandırmak |
3 | Enerji dengesi ve vücut ağırlığı denetimi konularında bilgi sahibi olunmasını sağlamak |
4 | Makro besin öğelerinin metabolizmada rollerini ve diyet planlama ilkelerinde önemini kavramak |
5 | Mikro besin öğeleri olan vitamin ve minerallerin ve sıvı alımının sağlık üzerindeki etkilerinin öğrenilmesi, eksiklik ve aşırı alımda risklerin yorumlanmasını sağlamak |
6 | Sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplumsal düzeyde etkili beslenme stratejileri oluşturmalarını desteklemek |
7 | Diyetetik ve diyetetik uygulamalarına ilişkin terminolojiyi öğrenmek |
8 | Diyetetik uygulamalarına yönelik kılavuzların değerlendirilmesini sağlamak |