1 | Klinik beslenme tedavisine ilişkin temel kavramları ve uygulama ilkelerini tanımlar ve açıklar |
2 | Farklı hastalık gruplarında bireye özgü klinik beslenme tedavisi planı oluşturur |
3 | Hasta dosyasındaki bilgileri analiz eder ve klinik beslenme tedavisinde kullanılacak verileri yorumlar |
4 | Enerji ve besin ögesi gereksinimlerini bireysel özellikler ve hastalık durumuna göre hesaplar ve değerlendirir |
5 | Enteral ve parenteral beslenme yöntemlerini uygun hasta profiline göre seçer ve uygular |
6 | Hastaların beslenme durumunu izler, beslenme tedavisinde gerekli güncellemeleri bilimsel veriler doğrultusunda yapar |
7 | Farklı hastalık gruplarının yönetiminde klinik beslenme uygulamalarını sağlık ekibi ile iş birliği içinde gerçekleştirir |
8 | Klinik uygulamalar sırasında mesleki etik ilkelere uyar ve hasta güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alır |
9 | Klinik beslenme uygulamalarında güncel bilimsel literatürü takip eder ve kanıta dayalı uygulamaları değerlendirir |
10 | Klinik ortamlarda sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda bireylerin beslenme ihtiyaçlarına uygun sağlıklı beslenme planları geliştirir |