BIO2010 / GENEL MİKROBİYOLOJİ II

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve yeni uygulamalar, Mikroorganizmaları tanımlama (identifikasyon) metotları[1], [2], [3]
2Fotosentetik prokaryotlar (aerobik ve anaerobik fotosentetik bakteriler) ve genel özellikleri, fotosentez mekanizmaları[1], [2], [3]
3Aerobik ve anaerobik fotosentetik bakteriler (mavi-yeşil bakteriler, mor ve yeşil bakteriler vs.), habitat ve sınıflandırmaları[1], [2], [3]
4Metanotroflar, metilotroflar ve homoasetojenik bakteriler, [1], [2], [3]
5Kemolitotroflar (nitrifikasyon bakterileri, kükürt oksitleyen bakteriler, demir oksitleyen bakteriler, hidrojen oksitleyen bakteriler)[1], [2], [3]
6Sülfat ve kükürt indirgeyen bakteriler[1], [2], [3]
7Prostekalı ve tomurcuklanan bakteriler[1], [2], [3]
8Kıvrık bakteriler (Spirilla ve spiroketler, Vibrio ve benzer bakteriler), kayan bakteriler, kılıflı bakteriler[1], [2], [3]
9Pseudomonadlar, azot fikse eden bakteriler[1], [2], [3]
10Asit ve Alkolik fermentasyon bakterileri (Asetik asit bakterileri, Laktik asit bakterileri, propiyonik asit bakterileri, Zymomonas)[1], [2], [3]
11Fakültatif Gram negatif basiller (Enterik bakteriler) ve koklar (Neisseria vs)[1], [2], [3]
12Zorunlu hücre içi parazit bakteriler( Rickettsia ve Chlamidia), Gram pozitif kok ve basiller, Endospor üreten bakteriler[1], [2], [3]
13Aktinomisetler (Mycobacterium ve filamentöz aktinomisetler, Streptomyces vs.)[1], [2], [3]
14Ekstrem halofilik arkeler, ekstrem termofilik bakteriler[1], [2], [3]