1 | İhtiyoloji dersinin tanımı, Balıkların yakalanması ve örnek alma yöntemleri |
2 | Balıklarda biyolojik özellikler, Üreme şekilleri, Üreme stratejileri |
3 | Yumurtanın döllenmesi ve embriyonel gelişme, Balıklarda yumurta şekilleri Larva ve yavru dönemleri |
4 | Balık yumurta ve larva toplama teknikleri |
5 | Yumurta veriminin hesaplanması ve yumurta saklama yöntemleri |
6 | Balıklarda besin ve beslenme şekilleri, Yem değerlendirme katsayısı, Mide doluluk indeksi |
7 | Balıkların incelenmesi; balık türlerinin ayrımında kullanılan ölçülebilen özellikler (metrik karakterler) |
8 | Balıklarda yaş tayini, |
9 | Balıklarda Yaş-boy ve yaş-ağırlık ilişkisi, Boy uzunluklarının gruplandırılması, Uzunluk-ağırlık ilişkisi, Kondisyon faktörü |
10 | Balık göçlerinin anlatılması; Balık göçlerine ilişkin bazı terimler, Balık göçleri nasıl saptanır, |
11 | Ekonomik değeri olan bazı balık göçleri |
12 | Balıklarda markalama yöntemleri |
13 | Balıklarda etiketleme yöntemleri |