| 1 | Giriş ve tanımlamalar | ders notları |
| 2 | Mikroorganizmalar ve fermentasyon teknolojisi | Ders notları |
| 3 | Mikrobiyal ürünler, primer ve sekonder metabolitler | Ders notları |
| 4 | Microbiyal enzimler ve kullanım alanları | Ders notları |
| 5 | Çevrede mikrobiyal uygulama alanları | Ders notları |
| 6 | Tarımda mikroorganizmaların kullanımı | ders notları |
| 7 | Tıpta ve eczacılıkta uygulama sahaları | ders notları |
| 8 | Gıdada mikrobiyal teknoloji | ders notları |
| 9 | Mikrobiyal biyofim ve kullanım alanları | ders notları |
| 10 | Suş geliştirme | ders notları |
| 11 | Suş geliştirmede moleküler tekniklerin kullanımı | ders notları |
| 12 | Mikrobiyal olarak nanopartikül sentezi ve uygulama alanları | ders notları |
| 13 | Pestisid olarak mikroorganizmalar ve kullanımları | ders notları |
| 14 | mikrobiyal teknolojide güncel gelişmeler | internet ve kütüphaneler |