| 1 | Giriş ve tanımlamalar | ders notları |
| 2 | Anaerobik mikroorganizma grupları, genel özellikleri | Ders notları |
| 3 | Anaerobların genel fizyolojik özellikleri | Ders notları |
| 4 | Anaerobların ekolojileri, habitatlarındaki rolleri | Ders notları |
| 5 | Birlikte yaşam şekilleri, sintrofi, ortaklıklar | Ders notları |
| 6 | Biyosferde madde döngüsünde rolleri | ders notları |
| 7 | Biyoteknolojik öneme sahip anaeroblar | ders notları |
| 8 | Biyogaz üretimi ve ilgili mikroorganizmalar | ders notları |
| 9 | Hidrojen üretimi ve ilgili mikroorganizmalar | ders notları |
| 10 | Gıda teknolojisinde ve Tıpta önemli anaeroblar ve patojeniteleri | ders notları |
| 11 | Anaeoblara genomik yaklaşımlar | ders notları |
| 12 | Anaeroblar için proteomik çalışmalar | ders notları |
| 13 | anaeroblarla ilgili güncel araştırmalar | güncel makaleler |
| 14 | anaeroblarla ilgili güncel araştırmalar | güncel makaleler |