| 1 | Giriş ve tanımlamalar | ders notları |
| 2 | Fermentasyon teknolojisi ve metotları | ders notları |
| 3 | Moleküler teknikler | ders notları |
| 4 | Tanısal genomik teknikler | ders notları |
| 5 | Tanısal proteomik teknikler | ders notları |
| 6 | Tanısal metabolomik teknikler | ders notları |
| 7 | Genetik materyal aktarım şekilleri | ders notları |
| 8 | Suş geliştirme | ders notları |
| 9 | Nanobiyoteknoloji uygulama sahaları | ders notları |
| 10 | Mikrobiyal kültür teknikleri | ders notları |
| 11 | Doku kültürü | ders notları |
| 12 | Biyotenolojik yeni gelişmeler | ders notları |
| 13 | Güncel araştırmalar | güncel makaleler |
| 14 | Biyoteknolojide güncel metotlar | İnternet, periyodikler ve kütüphane kaynakları |