TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ / BUT2010 - VEGETABLE PRODUCTION

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Sebzelerin tanımları ve diğer kültür bitkilerinden farklılıklar1,2
2Sebzelerin çeşitli özelliklerine göre sınıflandırılması1,2
3Sebzelerin insan beslenmesi ve sağlığı açısından önemi1,2
4Sebzelerin genetik kaynakları1,2
5Türkiye'nin bitkisel üretim bölgeleri ve bu bölgelerin özellikleri1,2
6Sebze bahçelerinin yer seçimini etkileyen faktörler1,2
7Sebze üretim çiftlikleri türleri1,2
8Sebze bahçelerinin kurulması1,2
9Sebzelerin çoğaltılma teknikleri1,2
10Sebze tohumu üretimi, sebze tohumlarına uygulanan ön işlemler1,2
11Sebze üretiminde dönme uygulamaları1,2
12Sebze bahçesinde toprak ve tohum ekimi yerinin ve ekiminin hazırlanması1,2
13Sürdürülebilir sebze üretimi1,2