| 1 | Sebzelerin tanımları ve diğer kültür bitkilerinden farklılıklar | 1,2 |
| 2 | Sebzelerin çeşitli özelliklerine göre sınıflandırılması | 1,2 |
| 3 | Sebzelerin insan beslenmesi ve sağlığı açısından önemi | 1,2 |
| 4 | Sebzelerin genetik kaynakları | 1,2 |
| 5 | Türkiye'nin bitkisel üretim bölgeleri ve bu bölgelerin özellikleri | 1,2 |
| 6 | Sebze bahçelerinin yer seçimini etkileyen faktörler | 1,2 |
| 7 | Sebze üretim çiftlikleri türleri | 1,2 |
| 8 | Sebze bahçelerinin kurulması | 1,2 |
| 9 | Sebzelerin çoğaltılma teknikleri | 1,2 |
| 10 | Sebze tohumu üretimi, sebze tohumlarına uygulanan ön işlemler | 1,2 |
| 11 | Sebze üretiminde dönme uygulamaları | 1,2 |
| 12 | Sebze bahçesinde toprak ve tohum ekimi yerinin ve ekiminin hazırlanması | 1,2 |
| 13 | Sürdürülebilir sebze üretimi | 1,2 |