| 1 | Dersin tanımı ve içeriği, Türkiye ve Dünya' da mantarcılığın tarihçesi | 1,2 |
| 2 | Mantarın tanımı, sistematikteki yeri, ekonomik önemi ve besin değeri | 1,2 |
| 3 | Agaricus bisporus (beyaz şapkalı kültür mantarı)?un biyolojisi ve üremesi | 1,2 |
| 4 | Agaricus bisporus (beyaz şapkalı kültür mantarı) ekolojik istekleri | 1,2 |
| 5 | Mantar üretim yerleri ve sistemleri | 1,2 |
| 6 | Mondern mantar işletmeleri | 1,2 |
| 7 | Kompost reçetelerinin hazırlanışı ve kompost yapımı | 1,2 |
| 8 | Ara sınav | |
| 9 | Tohumluk misel üretimi | 1,2 |
| 10 | Komposta misel ekim yöntemleri | 1,2 |
| 11 | Örtü toprağının özellikleri, hazırlanışı ve serimi | 1,2 |
| 12 | Yetiştiricilik döneminde uygulanan bakım işlemleri, hasat, muhafaza ve paketleme | 1,2 |
| 13 | Mantar hastalık ve zararlıları | 1,2 |
| 14 | Pleurotus spp. yetiştiriciliği | 1,2 |