| 1 | Bitki biyoteknolojisine giriş | [3] Sayfa 3-58 |
| 2 | Bitki doku kültürlerinin tanımı, amaçları, aşamaları | [1] Sayfa 1-35 |
| 3 | Bitki doku kültürü laboratuarının özellikleri ve yapılandırılması, temel alet, ekipman ve malzemelerin tanıtımı. | [1] Sayfa 190-232 |
| 4 | Kallus ve hücre kültürleri. Sekonder metabolitlerin in vitro üretimi | [1] Sayfa 51-70 |
| 5 | Embriyo kültürü. Protoplast kültürü ve füzyonu. | [1] Sayfa 51-70 |
| 6 | Haploid bitki üretim teknikleri | [1] Sayfa 137-189 |
| 7 | Somaklonal varyasyon. Genetik materyalin in vitro koşullarda muhafazası. | [1] Sayfa 345-367 |
| 8 | ARA SINAV | Ders notu ve önerilen kaynaklardan ilgili bölümler |
| 9 | Hibridizasyon Teknikleri | [2] Sayfa 80-111 |
| 10 | PCR sistemleri | [3] Sayfa 80-92 |
| 11 | Gen transferinin tanımı ve yöntemleri | [2] Sayfa 80-189. |
| 12 | Moleküler Markörler | [2] Sayfa 334-363 |
| 13 | Moleküler Islah ve Tohumculuk | [3], [4], [5] |
| 14 | Genetik Haritalama | [2] Sayfa 995-1027 |
| 15 | Genomik Seleksiyon ve Sürdürülebilir Tarım | [2] Sayfa 343-363 |
| 16 | FİNAL SINAV | |