FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ / BUT7113 - KURAKLIK ANALİZİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Kuraklık kavramı, iklim değişimi ve tarımsal faaliyetlerle ilişkisi[1] s 1-15, 215-248, [2] s 3-33, [3] s 1-5, [4] s 185-196
2Kuraklık sınıflaması, kurak ve yağışlı periyotların saptanması[1] s 15-36, [2] s 71-72, [4] s 196-200
3Kuraklık sınıflaması, kurak ve yağışlı periyotların saptanması (Devam)[1] s 15-36, [2] s 71-72, [4] s 196-200
4Kuraklık indisleri hesabı ve haritalanması[1] s 36-48, [2] s 71-72
5Normal Değerlerin Yüzdesi, Kantiller (Bölenler, Onluk (Deciles))[1] s 48-56
6Palmer Kuraklık Şiddeti İndisi (PDSI)[1] s 56-75, [2] s 72-83
7Yüzey Su Arzı İndisi (SWSI)[1] s 75-79, [4] s 206-210
8Standardize Yağış İndisi (SPI)[1] s 79-86, [4] s 210-218
9Bitki-Su İndisi (CMI), Ulusal Yağış İndisi (RI)[1] s 86-101
10Güvenilir Yağış (DR)[1] s 101-109
11Kuraklık tahmini: Frekans, süre ve risk analizleri[1] s 130-157
12Kuraklığın izlenmesi ve planlanması. [1] s 164-188
13Kuraklık İndisi Bölgesel Uygulamaları: Hidrolojik, meteorolojik ve tarımsal kuraklık analizlerinin yapılması, sonuçların alansal değerlere dönüştürülmesi[1] s 190-220, [2] s 249-399, [3] s 5-22
14Kuraklık İndisi Bölgesel Uygulamaları: Hidrolojik, meteorolojik ve tarımsal kuraklık analizlerinin yapılması, sonuçların alansal değerlere dönüştürülmesi (Devam)[1] s 190-220, [2] s 249-399, [3] s 5-22