BYT1003 / LABORATUVAR TEKNİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Laboratuvar çalışma kuralları, temel araç gereçler, genel laboratuvar teknikleri[1] 12-15, [2] 17-26
2Mikroskobun kısımları ve kullanımı, preparat hazırlama[1] 20-29
3Su iyonizasyonu, pH, asit-baz ve tampon çözeltiler ve çözelti hazırlama[1] 35-42, [2] 30-39
4Canlı dokulardaki organik bileşiklerin tayini[1] 45-59
5Katalaz aktivitesi, sıcaklığın, enzim ve substrat miktarının reaksiyon hızına etkisi[1] 62-79
6Proteinlerin kalitatif ve kantitatif tayini[1] 81-95
7Farklı kaynaklardan protein izolasyonu[1] 81-95
8Bitkilerde fotosentez ve solunum olaylarının gösterilmesi[1] 102-121
9Klorofil tayini[1] 102-121
10Karbonhidratların fermantasyonu[1] 123-132
11Bakteri kültür ortamının hazırlanması[1] 135-142
12Protista kültürü hazırlanması[1]142-145
13Gıda hijyeni ve gıdalarda üreyen mikroorganizma ve küflerin incelenmesi[1]147-153
14Veri toplanması ve bilimsel grafik çizilmesi[1]160-165