| 1 | Biyolojik mücadele (kontrol) tarihi | 1: (13-20) |
| 2 | Biyolojik mücadelede avantajlar, sorunlar ve riskler | 1: (20-25) |
| 3 | Biyolojik mücadelenin avantajlarını ekolojik olarak sürdürülebilir bir çevre çerçevesinde anlayabilme | 1: (195-208) |
| 4 | Biyolojik kontrol etmenlerinin ruhsatlandırılması, üretilmesi | 1: (212-223) |
| 5 | Doğal düşmanlar | 2: (3-17) |
| 6 | Doğal düşmanların korunması, doğal düşmanlara pestisitlerin etkilerinin azaltılması | 2: (80-83) |
| 7 | Doğal düşman populasyonlarının arttırılması | 2: (83-96) |
| 8 | Omurgasız ve omurgalı pestlerin biyolojik kontrolü | 2: (97-100) |
| 9 | Predatörlerin, parazitoidlerin ve patojenlerin ekolojik temelli kullanımı | 2: (101-123) |
| 10 | Doğal düşmanlar ve konukçuları arasındaki etkileşimler | 2: (102-106) |
| 11 | Klasik biyokontrol yöntemleri | 3: (7-92) |
| 12 | Artırıcı biyokontrol uygulamaları | 3: (105-374) |
| 13 | Koruyucu biyokontrol uygulamaları | 3: (374-415) |
| 14 | Biyokontrol uygulamalarında iletişim ağı kullanımı | 3: (415-427) |