| 1 | Toprak yapısı ve fizikokimyasal çevresi | [1] s. 3-9 |
| 2 | Toprak biyoteknolojisinde rizosferin rolü | [1] s. 12-47; [5] s. 23-70 |
| 3 | Toprakta mikrobiyal çeşitlilik ve önemi | [12] s. 1-30; [21] s. 655-670 |
| 4 | Toprak mikroorganizmaları-Bakteriler, arkeler ve funguslar | [7] s. 29-63 |
| 5 | Toprak mikroorganizmaları arasındaki ilişkiler | [7] s. 29-63; [17] s. 230-248 |
| 6 | Toprak biyoteknolojisinde toprak uygulamasının toprak sağlığı üzerindeki etkileri | [6] s. 353-375; [9] s. 236-247 |
| 7 | Toprak mikroorganizmalarının ürettiği ürünler: toksinler, antibiyotikler, enzimler ve uygulama alanları | [10] s. 49-55; [13] s. 987-1000; [14] s. 569-596; [16] s. 1-25 |
| 8 | Bitki köklerinde mikroorganizma enfeksiyonunun önemi | [1] s. 281-295; [4] s. 1-56 |
| 9 | Bitki gelişimi üzerinde yararlı etki gösteren bakteriler (PGRB) | [3] s. 1-20; [4] s. 195-231 |
| 10 | Toprağın mikrobiyolojik analizleri, izolasyon ve tanılama | [18] s. 43-51; [19] s. 12-19 |
| 11 | Biyoteknolojik yöntemlerle faydalı toprak mikroorganizmalarının geliştirilmesi | [8] s. 127-243; [20] s. 57-72 |
| 12 | Toprak sistemlerindeki kirliliğin biyoteknolojik olarak iyileştirilmesi | [2] s. 7-32; [6] s. 363-375 |
| 13 | Biyogübre üretimi | [11] s. 31-87; [15] s. 1-26 |
| 14 | Toprak biyoteknolojinde güncel gelişmeler | Diğer güncel kaynaklar |