| 1 | Giriş, bakteriyel, viral ve fungal insektisitler, sürdürülebilirlik ve kalkınma açısından önemi | [1] 1-28 sayfalar; [2] 393-413 sayfalar |
| 2 | Laktik asit starter kültürler, probiyotikler ve uygulamalar | [1] 59-92 sayfa; [2] 59-85 |
| 3 | Tek hücre proteinleri, beslenme amaçlı kullanımları | [1] 93-155 sayfalar |
| 4 | Maya ve maya ürünlerinin üretimi | [1] 157-185 sayfalar |
| 5 | Amino asit ve viaminlerin mikrobiyal üretimleri | [1] 211-240 sayfalar |
| 6 | Antibiyotiklerin mikrobiyal üretimleri | [1] 241-280 sayfalar |
| 7 | Enzimlerin mikrobiyal üretimleri | [1] 281-309 sayfalar |
| 8 | Nükleotidlerin mikrobiyal üretimleri | [1] 311-354 sayfalar |
| 9 | Organik asitler, bütanol, aseton vs. çeşitli solventlerin üretimi | [1] 187-209; 355-387 sayfalar |
| 10 | Steroid ve Sterollerin mikrobiyal Transformasyonları | [1] 483-496 sayfalar |
| 11 | Polisakkaritler ve mikrobiyal üretimleri, sürdürülebilirlik ve kalkınmada yeri ve önemi | 417-481 |
| 12 | Tarım ve çevrede çeşitli mikrobiyal uygulamalar, sürdürülebilirlik ve kalkınma açısından yeri ve önemi | [2] 1-57; 267-281 sayfalar |
| 13 | Nanopartiküller ve mikrobiyal üretimleri ve kullanımları | [2] 101-126 sayfalar |
| 14 | Bitkisel üretimde mikrobiyal inokülantları kullanımı | [2] 321-361; Pages 415-445; 447-488 |