| 1 | Aromatik bitkiler hakkında genel bilgi, tarihçesi, önemi ve kullanım alanları | [1]s. 1-16 |
| 2 | Aromatik bitkilerde kalite kriterleri, uçucu yağlar ve diğer aromatik bileşikler | [1]s. 17-51 |
| 3 | Aromatik bitkilerde büyüme ve verim | [5]s. 1-112 |
| 4 | Işık yoğunluğu, CO2 miktarı ve önemi | [4]s. 327-357; [6]s. 142-144 |
| 5 | Mineral madde ve su alımı, taşınması | [4]s. 327-357; [6]s. 31-39,59-78 |
| 6 | Karbonhidrat metabolizması | [4]s. 327-357; [6]s. 82-97 |
| 7 | Azot metabolizması | [4]s. 327-357; [6]s. 124-139 |
| 8 | Asimilasyon, asimilatların taşınması, birikimi ve dağıtımı | [4]s. 327-357; [6]s. 82-100 |
| 9 | Aromatik bileşiklerin sentez yolları | [3]s. 284-286; [6]s. 344-358, [7]s. 1421-1466 |
| 10 | Aromatik bileşiklerin sentez yolları | [3]s. 284-286; [6]s. 344-358, [7]s. 1421-1466 |
| 11 | Fotorespirasyon, Solunum | [4]s. 327-357; [6]s. 228-301 |
| 12 | Aromatik bileşiklerin üretimini artıracak içsel büyüme düzenleyiciler, elisitörler | [6]s. 228-301 |
| 13 | Aromatik bileşiklerin yıkımı | [2]s. 289-317 |
| 14 | Aromatik bileşiklerin gıda biyoteknolojisi ve farmasötik biyoteknolojide kullanımı | [8]s. 229-242 |