| 1 | Endüstriyel mikrobiyolojinin tanımını yapabilmek ve endüstriyel mikrobiyolojik ürünlerin kullanım alanlarına göre sınıflandırabilmek |
| 2 | Endüstriyel mikrobiyolojik ürünlerin üretiminde kullanılan fermentörlerin amaç ve çalışma prensiplerini kavrayarak, kullanım alanına göre fermentör tipleri arasındaki farkları ayırt edebilmek |
| 3 | Mikrobiyoloji teknikleri bilgisini kullanarak endüstriyel mikrobiyolojide kullanılan mikroorganizmaların metabolizmalarını kavrayabilmek ve hangi mikroorganizmanın neden kullanılması gerektiğinin farkına varabilmek |
| 4 | İleri moleküler biyoloji teknikleri bilgisini kullanarak endüstriyel mikroorganizmalardan endüstriyel ürünlerin elde edilme basamaklarını şematize edebilmek |
| 5 | sürdürülebilir sağlıklı yaşam için Endüstriyel önemi olan mikrobiyolojik ürünler hakkında bilgi elde edebilmek, bu bilgiyi sunabilmek ve ilgili konuda tartışabilmek |