FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / DİSİPLİNLERARASI DİJİTAL TARIM / DGT6129 - BİTKİSEL ÜRETİM İLKELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Bitkisel üretimde dijital tarım uygulamaları ve önemi [1], [2], [3], [4]
2Bitkisel üretim ile ilgili temel kavramlar[5] s 3-73, 87-102
3Bahçe bitkilerinin sınıflandırılması, (meyvelerin sınıflandırılması, sebzelerin sınıflandırılması) bahçe bitkilerinin ekonomik önemi [5] s 151-180, 193-212
4Tarla bitkilerinin sınıflandırılması, (tahıllar, endüstri bitkileri) [5] s 124-150, 103-123
5Yemeklik dane baklagiller, yem bitkileri, tıbbi bitkiler) sınıflandırılması, tarla bitkilerinin ekonomik önemi [5] s 181-192
6Bitkilerin biyolojik özellikleri-çiçek ile ilgili temel kavramlar [6] s 65-72
7Tozlanma, döllenme, tohum oluşumu. [6] s 65-72
8Bitkilerin çoğaltılması. Vegetatif çoğaltma (tanımı, yöntemleri, özellikleri), generatif çoğaltma. [6] s 155-157, 125-144
9 Açıkta sebzecilik, örtüaltı sebzeciliği, sebze yetiştiriciliğinde ekolojik istekler [7] s 21-34, 35-62, 63-96
10Sebze yetiştiriciliğinde bitkisel üretim ilkeleri [7] s 169-355, 427-510, 529-564, [8] s 25-42
11Meyve yetiştiriciliğinde bitkisel üretim ilkeleri [8] s 43-80
12Sulu tarım, kuru tarım [9] s 427-480, 519-576, 695-728
13Tarla bitkileri yetiştiriciliğinde bitkisel üretim ilkeler [8] s 15-24
14Bağ, bahçe tesisi, dikkat edilecek konular, meyve yetiştiriciliğinde bitkisel üretim ilkeleri [10] s 5-356