| 1 | Bitkisel üretimde dijital tarım uygulamaları ve önemi | [1], [2], [3], [4] |
| 2 | Bitkisel üretim ile ilgili temel kavramlar | [5] s 3-73, 87-102 |
| 3 | Bahçe bitkilerinin sınıflandırılması, (meyvelerin sınıflandırılması, sebzelerin sınıflandırılması) bahçe bitkilerinin ekonomik önemi | [5] s 151-180, 193-212 |
| 4 | Tarla bitkilerinin sınıflandırılması, (tahıllar, endüstri bitkileri) | [5] s 124-150, 103-123 |
| 5 | Yemeklik dane baklagiller, yem bitkileri, tıbbi bitkiler) sınıflandırılması, tarla bitkilerinin ekonomik önemi | [5] s 181-192 |
| 6 | Bitkilerin biyolojik özellikleri-çiçek ile ilgili temel kavramlar | [6] s 65-72 |
| 7 | Tozlanma, döllenme, tohum oluşumu. | [6] s 65-72 |
| 8 | Bitkilerin çoğaltılması. Vegetatif çoğaltma (tanımı, yöntemleri, özellikleri), generatif çoğaltma. | [6] s 155-157, 125-144 |
| 9 | Açıkta sebzecilik, örtüaltı sebzeciliği, sebze yetiştiriciliğinde ekolojik istekler | [7] s 21-34, 35-62, 63-96 |
| 10 | Sebze yetiştiriciliğinde bitkisel üretim ilkeleri | [7] s 169-355, 427-510, 529-564, [8] s 25-42 |
| 11 | Meyve yetiştiriciliğinde bitkisel üretim ilkeleri | [8] s 43-80 |
| 12 | Sulu tarım, kuru tarım | [9] s 427-480, 519-576, 695-728 |
| 13 | Tarla bitkileri yetiştiriciliğinde bitkisel üretim ilkeler | [8] s 15-24 |
| 14 | Bağ, bahçe tesisi, dikkat edilecek konular, meyve yetiştiriciliğinde bitkisel üretim ilkeleri | [10] s 5-356 |