| 1 | Giriş ve Bitki Patolojisinin Temel Kavramları | [1] s. 3-35; [3] s. 3-21 |
| 2 | Bulaşıcı Hastalık Etmenleri - Funguslar | [1] s. 41-88; [2] s. 68-151; [3] s. 121-247 |
| 3 | Bulaşıcı Hastalık Etmenleri - Bakteriler ve Benzeri Organizmalar | [1] s. 89-106; [2] s. 152-203; [3] s. 81-101 |
| 4 | Bulaşıcı Hastalık Etmenleri - Virüsler ve Viroidler | [1] s. 107-131; [2] s. 255-312; [3] s. 51-79 |
| 5 | Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar (Abiyotik Faktörler) | [2] s. 342-392; [3] s. 289-302 |
| 6 | Bitki Hastalıklarının Belirtileri ve Simptomları - I | [2] s. 393-400 |
| 7 | Bitki Hastalıklarının Belirtileri ve Simptomları - II | [2] s. 400-488 |
| 8 | Konukçu-Patojen İlişkileri ve Hastalık Gelişimi | [2] s. 489-618; [3] s. 303-341 |
| 9 | Bitki Hastalıklarının Tanılanmasında Klasik Yöntemler - I | [1] s. 164-170; [3] s. 469-472 |
| 10 | Bitki Hastalıklarının Tanılanmasında Klasik Yöntemler - II | [1] s. 170-175; [3] s. 472-482 |
| 11 | Bitki Hastalıklarının Tanılanmasında Moleküler Yöntemler - I | [1] s. 175-178; [3] s. 469-482 |
| 12 | Bitki Hastalıklarının Tanılanmasında Moleküler Yöntemler - II | [1] s. 178-181; [3] s. 469-482 |
| 13 | Bitki Hastalıklarının Tanılanmasında Yeni ve Gelişen Teknolojiler | [3] s. 483-541 |
| 14 | Vaka Çalışmaları ve Tanılama Uygulamaları | [3] s. 483-541 |