| 1 | Beslenme ve beslenme ile ilgili temel kavramları tanımlayabilme. |
| 2 | Enerji ve besin ögelerinin (karbonhidrat, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller, su) sağlıklı beslenme ve metabolizmadaki önemini bilme. |
| 3 | Yeterli ve dengeli beslenmenin önemini bilme. |
| 4 | Farklı yaş ve cinsiyete göre günlük enerji, karbonhidrat, protein ve yağ ihtiyaçları hakkında bilgi sahibi olma. |
| 5 | Bireylerin ihtiyaçlarına göre uygun besin çeşit ve miktarları hakkında bilgi sahibi olma. |
| 6 | Genel olarak beslenme durumunu değerlendirebilme ve gerektiğinde bireyi konunun uzmanı diyetisyene yönlendirme. |
| 7 | Yiyeceklerin satın alma, hazırlama, saklama, pişirme koşullarını açıklayabilme. |
| 8 | Farklı hastalıklarda beslenme konusunda bilgi sahibi olma. |
| 9 | Özel gruplarda beslenme konusunda bilgi sahibi olma. |
| 10 | Beslenme hakkında güncel bilgileri öğrenme ve takip etme. |