GDM7107 / GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Küflerin ekolojisi, sınıflandırılması, morfolojisi ve gelişme parametreleri[2]sf. 1-10; [3]sf. 20-25
2Gıdalarda sık rastlanan küfler ve gıda bozulmalarında küfler önemi[2]sf. 12-25; [3]sf. 27-32
3Küflerin metabolitleri, mikotoksinler ve mikotoksijenik küfler[2]sf. 30-40; [3]sf. 30-37
4Aflatoksinler[1]sf.23-33; [3]sf. 51-54
5Fumonisinler[1]sf. 43-55; [3]sf. 55-58
6Okratoksinler[1]sf.67-80; [3]sf. 46-50
7Siklopiazonik asit [1]sf. 95-102; [3]sf. 51-53
8Trikotesenler[1]sf. 121-128; [3]sf. 54-60
9Sitrinin ve diğer mikotoksinler[1]sf. 111-117; [3]sf. 67-74
10Mikotoksin detoksifikasyon yöntemleri[1]sf. 129-139
11Küf gelişimini etkileyen faktörler[1]sf. 134-145; [3]sf. 75-79
12Gıda maddelerinden küflerin izolasyonu, tanımlanması ve sayımı[2]sf. 50-68; [3]sf. 75-80
13Gıda endüstrisinde kullanılan küfler[2]sf. 81-88
14Küf kültür kolleksiyonları[2]sf. 90-98