TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / HASSAS TARIM VE TARIMSAL ROBOTLAR / HTR1014 - FIELD CROPS

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Tarla bitkileri dersinin amacı, hedefi, kazanımları, işleniş şekli, genel tarla tarımı[1] s. 1-10
2Sıcak iklim tahılları; ekonomik önemi, adaptasyonu ve morfolojik özellikleri, mısır, çeltik ve darıların kültürü[1] s. 11-40
3Serin iklim tahıllarının adaptasyonu ve morfolojik özellikleri[1] s. 41-52
4Buğday, arpa, yulaf ve çavdarın kültürü[1] s. 53-90
5Yemeklik tane baklagiller; önemi, sistematiği ve adaptasyonu, mercimek ve nohut, fasulye, bakla, bezelye ve börülcenin kültürü[1] s. 91-130
6Endüstri bitkileri; tamimi, sınıflandırılması ve önemi, pamuk, keten, kenevir, ayçiçeğinin kültürü[1] s. 131-170
7Soya fasulyesi, yerfıstığı, susam, haşhaş, şeker pancarı ve patatesin kültürü[1] s. 171-210
8Soya fasulyesi, yerfıstığı, susam, haşhaş, şeker pancarı ve patatesin kültürü[1] s. 171-210
9Keyf, ilaç ve baharat bitkilerin önemi, adaptasyonu ve kültürü[2] s. 25-60
10Yem bitkileri ve çayır-mera kültürü. Baklagil ve buğdaygil yem bitkilerinin tanınması ve tarımı[1] s. 211-240
11Çim bitkilerinin tanıtılması ve tarımı[1] s. 241-255
12Tohumculuk kavramı ve önemi[2] s. 61-80
13Bitki ıslah yöntemlerine giriş[2] s. 81-95
14Biyoteknolojiye giriş[2] s. 96-110