HUT2001 / ANIMAL NUTRITION BIOCHEMISTRY

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Beslenmenin temel esasları[1] s 1-8
2Temel besin maddeleri ( Lipitler ve sınıflandırılması)[1] s 12-30
3Yağ asitleri (doymuş yağ asitleri, doymamış yağ asitleri, esansiyel yağ asitleri, omega-3 yağ asitleri, CLA)[1] s 13-16
4Gliserol taşıyan ve taşımayan lipitler[1] s 17-30
5Karbonhidratlar, sınıflandırılması ve karbonhidrat özellikleri; monosakkaritler[1] s 34-46
6Disakkaritler oligosakaritler ve polisakkaritler[1] s 46-56
7Proteinler; sınıflandırılması ve özellikleri, amino asitler, peptidler[1] s 58-68
8Proteinler ve protein olmayan azot bileşikleri, kimyasal ve işlevlerine göre proteinlerin sınıflandırılması.[1] s 69-75
9Su, hayvan vücudunda su, su kaynakları, suyun emilmesi ve atılması, su gereksinimi, su kalitesi[1] s 79-87
10Mineraller, mineraller hakkında genel bilgiler, Makro mineraller (kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, klor, potasyum, kükürt)[1] s 90-126
11Mikro mineraller[1] s 127-182
12Yağda eriyen vitaminler (vitamin A, D, E ve K)[1] s 187-219
13Suda eriyen vitaminler[1] s 220-260
14Enzimler ve hormonlar[1] s 261-281