| 1 | Arı ürünlerinin genel olarak tanıtılması | [1] s: 70-80 |
| 2 | Kovandan bal alma yöntemleri | [2] s: 80-100 |
| 3 | Bal çeşitleri | [2] s: 110-120 |
| 4 | Balın ambalajlanması ve pazarlanması | [1] s: 120-130 |
| 5 | Balın kimyasal ve fiziksel özellikleri | [2] s: 1-9 |
| 6 | Balın insan sağlığındaki önemi | [2] s: 70-200, [21] s: 15-25 |
| 7 | Polen üretim yöntemleri | [2] s: 26-35 |
| 8 | Ara sınav | |
| 9 | Polenin arılar ve insanlar için önemi | [2] s: 46-60 |
| 10 | Polenin fiziksel ve kimyasal özellikleri | [2] s: 62-75 |
| 11 | Propolis üretim yöntemleri | [1] s: 120-135, [2] s: 70-85 |
| 12 | Arı sütü üretim yöntemleri | [1] s: 220-240 |
| 13 | Arı sütünün arılar ve insanlar için önemi | [1] s: 250-27 |
| 14 | Bal mumu üretim yöntemleri | [1] s: 272-290, [2] s: 75-90 |