FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ / HUT6141 - ET KEÇİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN TEKNİK YÖNLERİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Dünyada ve Türkiye'de et keçisi yetiştiriciliğinin mevcut durumunu ve sürdürülebilir prensiplerini açıklayabilir.
2Etçi keçi ırkları için barınakların teknik yönlerini, damızlık keçi seçimini ve kayıt tutmanın önemini değerlendirebilir.
3Teke katım mevsimi planlaması, gebe keçilerin doğuma hazırlanması, doğumun yönetimi ve oğlak büyütme esaslarını uygulayabilir.
4Farklı yaş gruplarındaki keçilerin temel beslenme ilkelerini, doğum sonrası sütten kesim, sağlık koruma ve keçilerde önemli et kontrol noktalarını analiz edebilir.
5Oğlak besisinin teknik yönlerini ve et kalitesinin değerlendirilmesi yöntemlerini yorumlayabilir.