FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ / HUT6150 - RASYON HAZIRLAMA TEKNİKLERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1 Yemlerin besin madde içerikleri ve rasyonda kullanımını etkileyen faktörler, Türkiye’deki yem standartları hakkında bilgi vermek
2Ruminant Yemlerinde Enerji Değerlerinin Ham Besin Maddelerinden Hesaplanması,NRC 2001 Yemlerin Enerji İceriklerinin Hesaplanmayı öğretmek (Excel Uygulaması)
3Farklı türler için besin madde ihtiyaçları ve bunların karşılanması hakkında bilgi vermek
4Perason Kare, Deneme Yanılma ve Cebirsel Yöntemlerle Rasyon Hazırlamayı öğretmek
5Doğrusal Programlama Paket Programları Ve Ticari Rasyon Hazırlama Programlarının Kullanılması Ve Programlarla Rasyon Çözümü hakkında bilgi vermek
6Doğrusal Programlama ve Excel Çözücü Uygulamasıyla Optimum Rasyon Çözümü hakkında bilgivermek
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri