FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / HAYVANSAL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ / HUT6151 - SÜT SIĞIRLARININ BESLENMESİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1 1. Kuru Madde tüketim [1] s 3-10
22. Süt sığırlarının enerji ihtiyacı ve kullanımı [1] s 13-25? [2] s 22-38
3 3. Süt sığırlarının Protein ve NonProtein Nitrojen ihtiyacı ve kullanımı[1] s 43-85? [2] s 39-61, 62-73
4 4. Süt sığırlarının yapısal ve yapısal olmayankarbonhidrat ihtiyacı [1] s 34-40? [2] s 213-220
55. Süt sığıralarının yağ ve su ihtiyacı ve kullanımı [1] s 28-30, 178-182? [2] s 204-212
6 6. Süt sığırlarının mineral ve vitamin ihtiyacı [1] s 106-149, 162-173? [2] s 74-186, 187-203
77. Süt sığırlarının beslenmesinde kullanılan kaba yemler, besin madde içerikleri ve değerlendirilmesi [1] s 249-254? [2] s 221-253
8 8. Süt sığırlarının karma yemlerinde kullanılan konsantre yemler, yan ürünler ve katkı maddeleri[2] s 254-265, 266-272
9 9. Süt sığırlarının beslenmesinde kullanılan yemlerin değerlendirilmesi, kimyasal kompozisyonları ve rumen fermantasyonuna etkileri[2] s 273-293
1010. Laktasyondaki ineklerin beslenmesi ve Süt sığırcılığı işletmelerinde yemleme programları [2] s 294-307? [2] s 364-372
11 11. Buzağıların, danaların, düve, kurudaki inek ve boğaların beslenmesi [1] s 214-229, 234-242, 184-186? [2] s 308-323, 324-336
12 12. Süt sığırlarında beslenme üreme ilişkileri[4] s 449-457
1313. Süt sığırlarının beslenme ve metabolik hastalıkları[1] s 188-201? [2] s 346-363
14 14. Süt sığırcılığı işletmelerinde sürü projeksiyonu ve yıllık yem envanterinin hesaplanması [3] s 307-346