| 1 | Tarımda İş Güvenliği ve İş Sağlığına Genel Bir Bakış ve İlgili Yasal Düzenlemeler | [1] S. 1-28 |
| 2 | Tarımsal İş Güvenliği ve İş Sağlığında Yönetim Sistemleri | [1] S. 34-42 |
| 3 | Uzmanlık ve Eğitimin Önemi | [1] S. 43-47 |
| 4 | Kişisel Koruyucu Donanımlar | [1] S. 49-58 |
| 5 | Olasılık ve Acil Durumlara Hazır Olma | [1] S. 59-60 |
| 6 | Makina ve İş Ekipmanlarının Güvenliği | [1] S. 65-79 ve [2] S. 5-7 |
| 7 | Tarımda Kullanılan Kimyasallar | [1] S. 104-142 ve [2] S. 10-13 |
| 8 | Toz-Partiküller ve Diğer Biyolojik Maruziyetler | [2] S. 150-179[2] S. 13-18 |
| 9 | Gürültü | [1] S. 180-184 |
| 10 | Titreşim ve Tarımsal Yapılar | [1] S. 186-201 |
| 11 | Tarımsal Yapılar, İşçi, Ekipman, Ürün taşıma | [1] S. 202-212 |
| 12 | Hayvansal Üretim, Olumsuz Çevre Koşulları | [1] S. 247-266 [2] S. 3-5 |
| 13 | Tarımsal Sosyal Tesisleri | [1] S. 247-266 [2] S. 3-5 |
| 14 | İşyeri Sağlık Programları | [1] S. 259-273 |